sábado, 2 de febrero de 2013

Convocatoria a artistas de Barcelona para exposición, hasta el 17 de febrero



Cada any, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el dia 8 de març, el Servei de Joventut de l’ajuntament de L’Hospitalet organitza una exposició col·lectiva d’art enfocada des de la perspectiva de gènere en què participen joves artistes de la ciutat, col·lectius d’artistes i l’alumnat dels instituts de la ciutat. Enguany s’organitza la tretzena edició amb la col·laboració i comissariat de l’Associació Cultural Film&Art

Primera. Objecte

Aquestes bases regulen l’organització i la celebració de l’exposició “Art en Femení”, organitzada per la Regidoria d’Esports i Joventut (Oficina Jove d’Emancipació) amb la col·laboració de l’associació cultural Film&Art , del 8 al 22          de març de 2013, a la sala d’exposicions de l’Auditori Barradas. L’objectiu d’aquesta exposició és commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

Segona. Temàtica

Les obres que es presentin a la convocatòria han de tractar temes relacionats amb la dona, en el seu sentit més ampli i integral. En la seva interacció amb el món i el seu paper en l’art i en la història.

Tercera. Participants

La participació és oberta a joves, col·lectius artístics, entitats juvenils i/o culturals i instituts d’educació secundària.

Es considerarà autor/a de l’obra la persona o entitat inscrita com a tal a la fitxa de participació.

Les persones que hi participin assumeixen tota la responsabilitat davant qualsevol acció o reclamació que pugui arribar a la Regidoria d’Esports i Joventut, per part de qualsevol persona física o jurídica que consideri que té drets sobre l’obra, atès que com a participants, els autors reconeixen ser-ne els titulars legítims i que l’obra és original.

Quarta. Inscripcions i entrega d’obres

Els participants hauran d’enviar un correu electrònic amb una imatge de l’obra que volen presentar a l’exposició, adjuntant :

      -  Assumpte: Art en Femení 2013
-        Títol de l’obra
-        Format i mides de l’obra
-        Necessitats tècniques específiques per la seva presentació
-  Nom de l’autor/a i nom artístic ( si escau ) O nom del col·lectiu i els seus integrants.
-   Adreça electrònica i postal i telèfon de contacte

A l’adreça electrònica del Servei de Joventut: joventut@l-h.cat amb copia a garbikw@garbikw.com 

El procés d’enviament de projectes via correu electrònic estarà obert del dia 1 fins al dia 17 de febrer de 2013

Passat aquesta data es farà un procés de selecció de les mateixes i s’informarà directament a l’autor/a pels mitjans facilitats de les dates i formes d’entrega de la seva obra per tal de poder participar a l’exposició.

Les obres participants es poden presentar en alguns dels següents formats:

· Volum (qualsevol tècnica)
· Dues dimensions (pintura, collage, fotografia, gràfica, dibuix...).
· Altres: cal presentar una proposta per avaluar-ne la viabilitat.  .

La disponibilitat de l’espai a la sala d’exposicions de l’Auditori Barradas limitarà el nombre d’obres que s’hi poden exposar.

Cinquena. Selecció de les obres a exposar

La comissió organitzadora, formada per tres persones de l’equip tècnic de la Regidoria d’Esports i Joventut (Oficina Jove d’Emancipació) i l’Associació cultural Film&art, seleccionaran les obres que participaran a l’exposició tenint en compte l' adequació de l’obra a la temàtica proposta, la disponibilitat tècnica i d’espai de la sala, la priorització dels autors/ores menors de 35 anys i les característiques pròpies i  visuals de l’obra.

No s’acceptarà cap treball que a parer del jurat comporti una vulneració dels drets humans.

Sisena. Exposició

Amb els treballs presentats s’organitzarà una exposició col·lectiva del 8 al 22 de març de 2013, a la sala d’exposicions de l’Auditori Barradas.

La inauguració de l’exposició s’organitzarà el dia 8 de març a les 19:30h.


Setena. Retorn de les obres

Un cop finalitzada l’exposició s’avisarà als participants, a través de la forma de contacte que hagin indicat a la fitxa d’inscripció per tal que passin a recollir les obres al mateix lloc i de la mateixa forma que les van entregar.

Si les obres no fossin recollides els dies assenyalats i de la forma que s’informi als autors s’entendrà que l’autor/a entrega tàcitament l’obra a l’Ajuntament de l’Hospitalet. Les obres passaran a ser propietat de l’Ajuntament de l’Hospitalet, formaran part del seu fons documental i s’integraran a la Regidoria d’Esports i Joventut. Els drets de les obres, inclosos els de reproducció, edició i exhibició, se cediran a aquest Ajuntament, que sempre n’esmentarà l’autor i l’exposició “Art en Femení”, sense ànim de lucre i amb finalitats promocionals, culturals i artístiques, i en tot cas, s’atendrà al que disposa la legislació vigent aplicable sobre propietat intel·lectual.

Vuitena. Protecció de dades de caràcter personal

D’acord amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (BOE 298, de 14 de desembre de 1999), les dades de les persones participants s’incorporaran a un fitxer automatitzat propietat de l’Ajuntament de l’Hospitalet, i s’hi podrà exigir el dret d’accés, rectificació i cancel·lació, en qualsevol moment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (c/ Girona, 10, planta baixa).


Novena. Publicitat de la convocatòria

Aquestes bases es publicaran al BOP íntegrament, al DOG mitjançant una ressenya del BOP on es publiquen i a qualsevol mitjà de comunicació que n’afavoreixi la difusió.

Desena. Clàusules finals

·       L’organització es reserva el dret de fer alguna modificació per motius de causa major. En aquest cas, les persones participants seran informades de qualsevol canvi.
·       L’organització d’aquesta activitat resoldrà unilateralment les circumstàncies no previstes en aquestes bases.
·       La participació en aquesta activitat implica el coneixement i la plena acceptació de les bases i condicions, així com les decisions de la comissió organitzadora.
·       L’organització de l’exposició no es fa responsable de la pèrdua del material o dels danys que s’hi puguin causar durant la tramesa i/o durant l’exposició.






No hay comentarios:

Publicar un comentario